Netflix werkt aan Tour de France-documentaire

De Formula 1: Drive to Survive-serie op Netflix was een schot in de roos. De documentaire kreeg lovende kritieken van alle kanten en maakten velen warm voor de Formule 1-sport. Netflix speelde al even met het idee om iets gelijkaardig te doen met het wielrennen, maar sinds gisteren weten we ook zeker dat er iets in de maak is.

Het nieuws kregen we van niemand minder dan wielergod Wout van Aert zélf. In het VTM-journaal vroeg Stijn Vlaeminck namelijk wat het vreemde bakje was op de achterkant van de pet van van Aert. De groene trui antwoordde grappend: “Da’s een microotje, daarmee kunnen ze horen wat ge vraagt!”. Het was pas in Vive le Vélo later op de avond dat Wout verduidelijking bracht. Hij liet namelijk weten dat ‘ze’ in deze context Netflix is en er een productieteam aanwezig is die probeert de Tour de France van 2022 te vereeuwigen in een Netflix-documentaire.

De eerste afleveringen zullen alvast van topkwaliteit zijn met de vele Belgische successen in de eerste week! Persoonlijk kan ik ook niet wachten om de vetes tussen verschillende ploegen en renners van dichterbij te zien. Wanneer de docu verschijnt is op dit moment niet geweten.

Foto door Sirotti Stefano

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.