RoboCop: Rogue City heeft releasedatum en nieuwe gameplay te pakken

Naast Terminator is het minste wat je kan zeggen dat ook de RoboCop-films een iconische cultstatus hebben. We zijn dan ook heel content dat naast Terminator ook RoboCop nog eens een nieuwe videogame krijgt, genaamd RoboCop: Rogue City. Dat is namelijk al geleden van het in 2003 (en barslechte) RoboCop game).

Nacon maakte bekend dat de game in juni 2023 verschijnt, en dat deed het in stijl met een fonkelnieuwe gameplay trailer.

RoboCop: Rogue City bevat een gloednieuw verhaal dat “trouw zal zijn aan het DNA van de franchise“. In RoboCop: Rogue City worden spelers de iconische deels mens, deels machine, deels politieheld in een poging om gerechtigheid te brengen in de door misdaad geteisterde straten van Old Detroit.

Gewapend met je trouwe Auto-9, in de fabriek gebouwde kracht, jarenlange ervaring in het korps en een verscheidenheid aan hulpmiddelen tot je beschikking, vecht je tegen krachten die de stad willen vernietigen die jij je thuis noemt in een volledig nieuwe first-person, explosieve jacht naar de waarheid.

Je hebt de macht om te beslissen hoe je de belangrijkste richtlijnen op je eigen manier kunt vervullen, maar als het verhaal zich ontvouwt, ga je voorzichtig te werk, want corruptie en hebzucht kennen geen grenzen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)