Geen gratis Xbox 360-games meer bij Games With Gold

Xbox Games With Gold

Naast de gigantische catalogus van Game Pass geeft Microsoft maandelijks ook gratis games weg onder de abonnees van Xbox Game Pass Ultimate en Xbox Live Gold. Maar daar komt vanaf oktober verandering.

Microsoft heeft tegenover VGC bevestigd dat er vanaf oktober geen Xbox 360-games meer zullen uitgedeeld worden. De reden hiervoor is dat na al die jaren van gratis games weggeven, de beschikbare catalogus serieus gekrompen is. Bovendien zijn er ook nog beperkingen door de mogelijke licenties én de techniciteit van deze oudere games.

“We have reached the limit of our ability to bring new games to the catalog from the past due to licensing and technical constraints. We will continue to focus on providing Xbox One titles through the Games with Gold program.”

Xbox-woordvoerder tegenover VGC

Het goede nieuws is dat we maandelijks nog wél Xbox One-games geserveerd zullen krijgen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.