Uitgelopen Apex Legends update fixt uiteindelijk Xbox input lag

Samen met de Awakening Collection Event-patch van enkele weken terug, introduceerde ontwikkelaar Respawn Entertainment ongewild een bug in de game. Gamers met een Xbox Series S en Series X ondervonden namelijk een serieuze input lag wanneer ze de game speelden. Twee weken na de eerste meldingen werd het probleem opgelost met de 13.1-patch.

Het feit dat de patch twee weken in beslag nam, is op zijn minst gezegd opmerkelijk. Een poging om het probleem aan te pakken vorige week resulteerde zelf in een patch die nog meer bugs introduceerde. Het voorgaande patroon is er één die we het laatste jaar veelal zagen passeren in Apex Legends; een update introduceert een bug waarbij de fix patches eigenlijk meer kwaad doen dan goed. Meer zelfs; sommige bugs (zoals de slecht werkende party chat op Xbox Series X|S) werden pas na drie maanden opgelost.

De input lag lijkt dan wel opgelost te zijn, al zijn er verschillende meldingen van andere bugs met betrekking tot de hit registration, inventory access en Replicator crafting. Spelers roepen dan ook op om het Awakening Collection Event nog een week te verlengen zodat spelers die de game niet konden spelen (door de input lag) de kans krijgen om alle content te verzamelen. Ook roepen ze op om even geen nieuwe content uit te brengen, maar de game op een stabiel niveau te krijgen. Zo zie je maar; kwantiteit komt opnieuw niet voor kwaliteit…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.