Ubisoft sluit toegang tot multiplayer en DLC voor 15 oudere games af vanaf september

Ubisoft Franchises

Vanaf september zal het niet meer mogelijk zijn om DLC van bepaalde oudere Ubisoft-games te openen of te installeren. Ook zullen de servers van een aantal games gedeactiveerd worden.

Voor onder andere meerdere Assassin’s Creed-titels, Far Cry 3, Splinter Cell: Blacklist, Driver San Fransicso en Prince of Persia: The Forgotten Sands wordt de mulmtiplayer volledig afgesloten. De single player campaign van Ghost Recon Future Soldier zal ook alleen nog maar in de offline modus werken.

Bij heel wat andere PC-titels zal het niet meer mogelijk zijn om DLC te installeren of te openen.

Het afsluiten van online diensten van sommige oudere games is volgens Ubisoft noodzakelijk om de focus te kunnen verleggen naar nieuwere en meer populaire titels om zo spelers geweldige ervaringen te kunnen bieden.

Voorts worden ook Units en Challenges uitgeschakeld voor bepaalde games die Ubisoft Connect gebruiken. Dit betekent dat spelers geen Units meer kunnen verdienen voor het voltooien van bepaalde taken.

Een volledig overzicht van games die beperkt zullen worden vanaf 1 september kan je hier vinden.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.