fbpx

Is “Teabagging” seksueel misbruik?

Ik mag aannemen dat de meeste gamers wel bekend zijn met het fenomeen “Teabagging”? Indien niet: bij Teabagging ga je met je personage door de knieën boven het hoofd van je gedode tegenstander en laat je jouw virtuele geslachtsdeel zogezegd boven zijn hoofd hangen.

Heel wat gamers, zelfs ik (niet doorvertellen he) heb dat al wel eens gedaan in Halo, Call of Duty of een andere shooter.

Nu, de tijden veranderen, beginnen meer en meer spelers zich hier aan te ergeren, en sommigen beschouwen het zelfs als seksueel misbruik.

Sommigen vinden teabagging grappig, anderen (meestal de gedode spelers) vinden het dan weer vaak niet grappig. Maar, zoals Game Rant meldt, woedt er op dit moment een discussie op het internet en sociale media over de vraag of teabagging als veel erger kan worden beschouwd dan “de spot drijven met iemand”, namelijk aanranding.

Een reeks screenshots van een Discord-gesprek werd gedeeld door @JakeSucky op Twitter, waarop een aantal gebruikers te zien was die het onderwerp bespraken: “We komen in games waar mensen denken dat het oké is om te teabaggen en dat het grappig is, terwijl het eigenlijk seksueel geweld is,” zei een gebruiker. “Ugh we leven in een smerige wereld, ik wil gewoon helpen om het te verfraaien.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Is “Teabagging” seksueel misbruik?'

  1. Ik ben geen online gamer en ik wil ook geen oordeel vellen maar ik vind het ook gewoon wat smakeloos. Nergens voor nodig. Net zoals bij supporters die zich vaak onsportief gedragen en meer supporteren tegen dan supporteren voor.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: