Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic houdt grote kuis bij personeel en annuleert heel wat games

Pokemon Pokémon Go

Het gaat niet goed met Niantic, de studio die het fenomeen Pokémon Go op de wereld los liet in de zomer van 2016.

Het bedrijf verkeert naar eigen zeggen in onzekere economische wateren en heeft daarom beslist om 8 procent van hun werknemers te ontslaan. Concreet wil dit zeggen dat er zo’n 90 mensen op zoek moeten naar ander werk.

Daarnaast werden er vier projecten geannuleerd. Het gaat hier om twee onaangekondigde games, maar ook om Heavy Metal; een game dat gebruik zou maken van de Transformers-licentie. Tot slot zal ook een game gebaseerd op Hamlet het levenslicht niet zien.

Bloomberg had een interne memo in handen gekregen en Niantic heeft het nieuws ondertussen ook bevestigd tegenover de website.

Het is opvallend dat Niantic niet verder komt dan dat ene grote succes. Andere games blijken steeds te falen en te weinig gamers aan te spreken. Zo trok de Amerikaanse ontwikkelaar vorig jaar al de stekker uit hun Harry Potter-game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.