Return To Monkey Island verschijnt eerst op Nintendo Switch en pc

Return To Monkey Island

Opvallend nieuws gisteren tijdens de Nintendo Direct Partner Showcase. Want uitgever Devolver Digital en ontwikkelaar Terrible Toybox brachten het nieuws dat Return To Monkey Island eerst naar Nintendo Switch en pc komen voordat ze andere consoles aandoen.

Dat de game eerst op pc uitkomt, lijkt niet meer dan logisch. De andere games uit de reeks werden specifiek ontwikkeld voor de pc. Maar dat Return To Monkey Island een exclusieve launch op Nintendo Switch krijgt is wél een verrassing.

Return To Monkey Island is een rechtstreeks vervolg op de Secret of Monkey Island en Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, games die respectievelijk verschenen in 1990 en 1991. De games werden toen ontwikkeld door LucasArts en zij zijn nu ook betrokken bij de ontwikkeling.

Naast dit verrassende nieuws werd ook de eerste gameplay getoond van de game. De kleurrijke animatiestijl doet mij alvast watertanden! Nog even geduld uitoefenen is de boodschap, want Return To Monkey Island moet later dit jaar nog verschijnen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.