Prachtige zwart-witte indiegame Blanc aangekondigd

Voor mij hoeven er niet altijd AAA-games op het menu te staan. Ik kan evenzeer genieten van kleine, prachtige indiegames zoals Firewatch, Nobody Saves The World en The Artful Escape.

Tijdens de Nintendo Direct Partner Showcase sprong er meteen een game uit voor mij: Blanc. Niet omdat de game flitsende gameplay liet zien. Integendeel, in de een minuut durende gameplaytrailer krijgen we prachtige, stilistische, zwart-wit animatie voorgeschoteld.

In deze game spelen een hert en een wolvenwelp de hoofdrol en moeten ze samenwerken om zich doorheen de wereld te begeven. Hiervoor zullen ze verschillende puzzels moeten oplossen waarbij je gebruik moet maken van de vaardigheden van elk dier.

Blanc bevat lokale en online multiplayer en verschijnt in 2023 exclusief op Nintendo Switch en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.