fbpx

Blizzard haalt Spellbreak-ontwikkelaar binnen

Het Amerikaanse Proletariat Inc. werd zonet opgekocht door Blizzard. Het nieuws werd nog niet officieel naar buiten gebracht door Blizzard, al meent de technologiewebsite VentureBeat zeker te zijn van zijn stuk.

Proletariat Inc. is de ontwikkelaar achter Spellbreak; een free-to-play Battle Royale-game waarin wapens werden ingeruild voor spreuken en een toverstaf. Hoewel de game geen gigantisch succes werd, bleek de ontwikkeling ervan voldoende om Blizzard over de streep te trekken. Het was Mike Ybarra, grote baas bij Blizzard, die het nieuws aan VentureBeat meldde.

John Hight, General Manager voor World of Warcraft, liet ondertussen weten dat het team wordt opgenomen in het WoW-ontwikkelingsteam. Het team dat zo’n honderd koppen telt zou het ontwikkelingsteam van WoW vervoegen om daar ondersteuning te bieden in het brengen van nieuwe content. Feedback van spelers liet namelijk uitschijnen dat de nieuwe WoW-content goed is, maar niet frequent genoeg verschijnt. De acquisitie van Proletariat Inc. zou daar verandering in moeten brengen.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

%d bloggers liken dit: