The Simpsons: Hit and Run nagemaakt in Unreal Engine 5

The Simpsons Hit and Run

September 2003, boekentas in de hoek van de kamer en (in mijn geval) meteen als 9-jarige spurten naar mijn Xbox om de nieuwste Simpsons game te spelen. Stel je voor dat je de game helemaal kunt herbeleven, 20 jaar later en in een veel moderner jasje.

Reubs een Nieuw-Zeelandse YouTuber en gameontwikkelaar postte een week geleden de eerste video van dit digitaal project. Als een God herschiep hij de graphics, dialogen van de personages en voegde hij naast de open world ook een ‘online multiplayer’-functie toe aan The Simpsons: Hit and Run. Zijn zelfgemaakte tool ‘Narrative’ hielp hem om dit allemaal te perfectioneren.

In onderstaande video kan je het begin van deze series volgen. Misschien komt er in de toekomst wel een next-gen remake zodat we elke keer Homer zijn frustraties nog beter zullen kunnen waarnemen na de zoveelste “D’oh!”.

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”