Halo: The Master Chief Collection krijgt binnenkort misschien microtransacties

Halo The Master Chief Collection

De Halo: The Master Chief Collection is een uitstekende collectie als je kennis wil maken met het Halo-universum. Nu blijkt ontwikkelaar 343 Industries microtransacties te willen toevoegen om zo nieuwe gamers te helpen.

Want dat is inderdaad de insteek die de ontwikkelaar meegeeft in zijn laatste Halo Waypoint update. Hierin zegt 343 Industries de mogelijkheid toe te willen voegen om Spartan Points met echt geld aan te schaffen. Op die manier moeten nieuwe gamers sneller nieuwe cosmetics en andere items te verkrijgen.

De ontwikkelaar zegt wel dat het niets wil veranderen aan het huidige systeem van punten te verdienen, maar dat het nieuwe gamers deze mogelijkheid wil geven.

Het volledige statement vind je hieronder:

As we’ve shifted away from Seasons, what has previously been named “Season Points”—points earned by completing challenges and levelling up to unlock items—will eventually be renamed “Spartan Points” in a future update. Over the years that the MCC has been continually supported with new content, the game now features well over 1000+ individual customization items spanning armor, attachments, nameplates, weapon and vehicle skins, armor effects, Firefight voices, and more. That’s quite a lot!

For players who are new to the MCC, or who may not have dedicated much time specifically to unlocking items during the seasonal updates, or are simply completionists looking to catch the last outstanding items they need, we are internally exploring a potential new feature for the future in the form of purchasable Spartan Points.

It is prudent to note here that we are happy with the current system of how players earn Spartan Points, by completing challenges and levelling up through play. This would be an optional, additive alternative for players who might find the vast scope of content to be an intimidating amount of playtime and want to get ahead on (or skip) the grind, or maybe want to grab specific items they want (we all have our favorites!)

In the interest of transparency with our dedicated and passionate community, we wanted to inform you of this exploration in advance and provide assurance that purchasable Spartan Points would be an additive feature. We will have more information to share about this in the future.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.