fbpx

De AR-bril zou een M2-processor bevatten

Apple heeft het nieuws nog nooit bevestigd, maar er doe zo veel geruchten de ronde dat je gek zou zijn moest je willen ontkennen dat het bedrijf uit Cupertino niet aan een Augmented Reality-bril werkt.

Volgens de laatste geruchten zou Apple intern een Apple AR-bril testen met hun eigen M2-processor. Dat klinkt niet geheel onlogisch, want deze nieuwste chip werd enkele weken geleden aangekondigd tijdens een grootste persconferentie.

Eerder werd aangenomen dat de bril met een M1-processor of met krachtigere versie van deze chip. Maar aangezien de M2 zeer straffe benchmarks zal kunnen neerleggen in combinatie met een laag energieverbruik, zou het gek zijn om deze nieuwste processor niet te gebruiken.

Apple zou opteren voor de 8-core GPU-versie van de M2. Dat in combinatie met 16GB aan werkgeheugen zou van de Apple AR een verdomd krachtige headset moeten maken. Hopelijk krijgt het VR- en AR-gebeuren met de kracht van Apple een boost van jewelste.

Naar verwachting met de Apple AR ergens in 2023 op de markt verschijnen. Eerder stond 2022 op de interne agenda, maar Apple moest deze datum opschuiven door de grootse chiptekorten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: