Disney Pixars’ Lightyear is in meerdere landen verboden vanwege een LGBTQ+ scène

Disney dat is meer dan Sneeuwwitje, Bambi, Frozen en Lady en de Vagabond. Disney dat is inmiddels ook Marvel, Star Wars, Pixar en zo kan ik nog even doorgaan. Meestal entertainment voor het hele gezin, en de jongeren of (aller)jongsten, en toch zorgt de studio soms voor controverse…

Dat is nu ook weer het geval met Pixars animatiefilm Lightyear waarin Chris Evans de rol speelt van Buzz Lightyear.

Volgens het persagentschap Reuters is de film in meerdere landen verboden omdat er een scène te zien is waarin twee vrouwen, namelijk een vrouwelijke space ranger (en vriendin van Buzz) en haar vrouw mekaar kussen. En daar kunnen ze in sommige landen niet mee lachen.

Producent Galyn Susman onthulde dat ook China had gevraagd om bepaalde scènes uit de film te verwijderen. Maar daar wilde Disney geen gevolg aan geven.

Susman zegt daarover het volgende: “We zijn niet van plan om iets weg te snijden, vooral iets zo belangrijk als de liefdevolle en inspirerende relatie die Buzz laat zien wat hij mist door de keuzes die hij maakt, dus dat wordt niet weggesneden.

Ook acteur Chris Evans (Buzz) heeft zo zijn mening hierover: “Het is geweldig dat we deel uitmaken van iets dat stappen vooruitzet op het gebied van sociale inclusie, maar het is frustrerend dat er nog steeds plaatsen zijn die niet zijn waar ze zouden moeten zijn.”

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)