Samsung lanceert Odyssey Neo G8, ‘s werelds eerste 240Hz 4K gaming monitor

Al mijn gaming monitors zijn van het merk Samsung, gewoon omdat ik daar heel content mee ben. Maar dit nieuwe pareltje ziet er echt wel indrukwekkend cool uit. Maar eerst nog wat sparen…

Opgelet, de info komt uit het persbericht, we hebben deze monitor niet getest.

Odyssey Neo G8 (G85NB) – ongeëvenaarde snelheid en resolutie

De 32 inch Odyssey Neo G8 is ‘s werelds eerste monitor die een 4K (3.840 x 2.160) 1000R curved VA panel met Quantum Matrix Technology combineert met een refresh rate van 240Hz en een reactietijd van 1ms (GtG1). Dat maakt deze monitor wereldwijd de snelste in zijn soort. De 4K-resolutie wordt ondersteund door een 95% DCI-P3-kleurenbereik. Het ontwerp van de Neo G8 – dat is geïnspireerd op de iconische Odyssey Neo G9 – is buitengewoon. De overdaad aan premium gaming performance aan boord maken de monitor helemaal af.

Door AMD FreeSync Premium Pro in combinatie met de bliksemsnelle refresh rate en reactietijd haal je als gamer het beste uit jezelf. Zeker omdat de Neo G8 ook nog eens is uitgerust met Quantum Mini LED-technologie, waardoor zowel donkere als heldere scenes precies zijn weergegeven zoals ze bedoeld zijn. Verder zorgen de Quantum HDR 2000 met een piekhelderheid van 2,000nit en een statische contrastverhouding van 1.000.000:1 ervoor dat geen detail je meer ontgaat.

De CoreSync-belichting aan de achterkant van de monitor versterkt je ervaring extra waardoor je volledig opgaat in je gameplay.

Maar dat is nog niet alles. De Odyssey Neo G8 is voorzien van de nieuwe schermtechnologie Matte Display, wat ontspiegelt en daardoor minder reflecteert. Verder stel je de monitor precies in zoals jij het wilt. Je kunt de standaard op hoogte instellen en kantelen zodat jij optimaal presteert. Ook kun je hem monteren volgens de richtlijnen van de Video Electronics Standards Association (VESA).

De G85NB werd onlangs op CES 2022 uitgeroepen tot beste innovatie in de Gaming category. Ook kreeg de monitor de CES 2022 Innovation Award Honoree, eveneens in de Gaming category.

Odyssey Neo G7 (G75NB) – mini-LED-technologie voor superieure ervaring

Samsung breidt het Odyssey-portfolio verder uit met de Odyssey Neo G7. Dit is een 32 inch 4K (3.840 x 2.160) monitor met 1000R curved VA panel, een refresh rate van 165Hz en reactietijd van 1ms (GtG). Zo ben je verzekerd van een premium gaming performance.

Die eersteklas performance is te danken aan dezelfde functies als op de Odyssey Neo G8. Ook de Neo G7 is uitgerust met AMD FreeSync Premium Pro, Quantum Mini LED-technologie en Quantum HDR 2000 met een piekhelderheid van 2,000nit en een statische contrastverhouding van 1.000.000:1. Gevolg: je wordt volledig ondergedompeld in de virtuele wereld van elke game.

Je ervaring wordt verder versterkt door de CoreSync-verlichting aan de achterkant van de monitor. Zo komen kleuren tot leven en dat zorgt voor optimaal gameplezier.

De ergonomische standaard in combinatie met de Auto Source Switch+ zorgt ervoor dat je met maximaal comfort gebruikmaakt van de monitor. Ook prettig is dat als je je PC aanzet je monitor direct herkent waar je naartoe wilt, zonder dat je door verschillende schermen hoeft te bladeren.

Odyssey G4 (G40B) – futuristisch design met alle essentiële gamefuncties

De G40B is een monitor met alle belangrijke gamefuncties in een futuristisch design. De Odyssey G4 komt beschikbaar in 25 – en 27 inch met Full HD-resolutie (1.920 x 1.080) en een refresh rate van 240Hz, reactietijd van 1ms (GtG), IPS-panel met brede kijkhoek en HDR10-ondersteuning. Verder ben je met AMD FreeSync Premium en G-SYNC Compatibility verzekerd van supersoepele gameplay. Je draait en kantelt de monitor precies zoals jij prettig vindt. ​

De Samsung Odyssey G85NB, G75NB en G40B gaming monitoren zijn vanaf juli beschikbaar. De G85NB is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €1.499,-, de G75NB voor €1.299,-, de G40B 25’’ voor €349,- en 27” voor €399,-. 

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)