Microsoft voegt Game Performance Fit Indicator toe aan Xbox App op PC

Veel mensen waaronder mezelf maken gebruik van PC Game Pass. Hiermee kan je via de Xbox App op PC heel wat games uit de Game Pass-bibliotheek spelen. En aan die Xbox App heeft Microsoft wel een heel handige functie toegevoegd.

Met de Game Performance Fit Indicator kan je voortaan zien welke games afgestemd zijn op jouw PC. Onder de groene knop ‘Installeren’ wordt de tag ‘Speelt goed op vergelijkbare PC’s’ weergegeven. Hiermee geeft Microsoft aan dat de game probleemloos zal draaien op jouw PC. Microsoft bepaalt dit door de prestaties van de game te observeren op vergelijkbare PC’s. De functie is wel nog niet beschikbaar voor elke game, maar zal geleidelijk aan worden toegevoegd. ‘Omdat we steeds meer te weten komen over de prestaties van een spel op vergelijkbare PC’s, is het mogelijk dat je niet voor elk spel een prestatiecontrole ziet (vooral niet voor recent toegevoegde spellen) totdat we genoeg informatie hebben om een aanbeveling te delen’ aldus Tila Nguyen, Senior Product Manager Lead bij Xbox.

Wanneer jouw PC niet aan de minimale vereisten voldoet, kan je nog steeds zien welke de minimumspecificaties zijn.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.