Het realistische first person explosieven opruimingsspel Shockwave: Land of the Blind komt naar pc

Bommen ontmantelen, het is een job apart. Uiteraard hebben we het allemaal al wel eens gedaan in Counter Strike of in Call of Duty, maar in het echt, dat is iets anders. Binnenkort kunnen we het zelf ervaren, haast realistisch zelfs…

De Poolse indie-ontwikkelaar Bnayat Games heeft aangekondigd dat Shockwave: Land of the Blind, een eerstepersoons meeslepende bomopruimgame over de hoge druk van het redden van levens onder buitengewone omstandigheden, begin 2023 naar Steam pc komt.

Shockwave speelt zich af in het hedendaagse Syrië: Land of the Blind vertelt het verhaal van Jerome Kowalsky, een ex-militair Sapper nu belast met een vredesmacht als een contractant voor het ontmantelen van bommen.

Als een zeer ervaren sappeur moet Jerome het opnemen tegen de destructieve genie van een vastberaden bommenmaker, die zijn eigen verstand, kennis en expertise inzet in de ultieme confrontatie.

Shockwave: Land of the Blind legt een sterke nadruk op stealth en het verzamelen van informatie in missies die meerdere paden en meerdere lagen hebben. Er is hier geen hand holding of quest markers, geen mini kaart of magische radar om de dreiging bloot te leggen, het is jouw kennis en vaardige oplossing, en hoe je je aanpast aan de crisis met een volledig Advanced Bomb Suit dat ontworpen is om je te beschermen tegen fragmentatie, explosie overdruk, impact, hitte en vlammen.

In zijn streven naar authenticiteit heeft ontwikkelaar Bnayat Games nauw samengewerkt met voormalige leden en IED-experts van GROM, een Poolse militaire eenheid van de Special Forces die goed bekend is met moderne oorlogsvoering en tactische tegenmaatregelen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)