Redfall co-op-progressie is enkel gelinkt aan de host van de party

Redfall

Redfall, de aankomende shooter van Arkane Austin, zal steeds de progressie van de partyhost volgen wanneer je samenspeelt in co-op. Character progress blijft wel overeind.

Wie de recente gameplay trailer van Redfall bekeek zal wellicht tot dezelfde conclusie zijn gekomen als ik: dit is een game om samen met vrienden te spelen. De vampireshooter van Arkane doet bij wijlen terugdenken aan Left4Dead, wat wil zeggen dat je best enkele co-op buddies zoekt om samen de game te verkennen.

Wanneer je aan een co-op campaign begint, moet je er wel rekening mee houden dat de game enkel de progressie van de party host bijhoudt. Met andere woorden help je dus één van je vrienden verder te geraken in de game als je samenspeelt en niet zelf host.

In een interview met IGN legt game designer Harvey Smith uit waarom Arkane voor deze aanpak opteerde. Volgens hem zouden gamers in ongemakkelijke situaties terechtkomen als ze een eigen playthrough deden van de game. Het zou voor problemen kunnen zorgen met de ontwikkeling van het verhaal als spelers missies zouden skippen omdat ze die al met andere spelers hadden doorgelopen. Een uitleg die ik niet helemaal volg, want als je een verhaal samen speelt verandert dat toch niet wanneer je alleen verder wil spelen … tenzij Arkane enkele beslissingsgedreven vertakkingen in het verhaal steekt uiteraard.

Gelukkig zijn de sessies die je met vrienden speelt niet helemaal verloren. Zo draag je wel de progressie met het personage over waar je toen mee speelde. Zo kun je dus met vrienden characters levellen en wellicht zaken vrijspelen die je eventueel helpen in jouw eigen playthrough.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.