Rogue Lite RPG The Hand of Merlin is nu beschikbaar op pc en console

Indie-ontwikkelaars Room C Games en Croteam (Serious Sam) kondigen aan dat hun rogue-lite RPG The Hand of Merlin Steam Early Access heeft verlaten op pc, en nu beschikbaar is op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox One en Nintendo Switch. De consoleversies lanceren met alle acht grote updates van de pc-versie inbegrepen.

The Hand of Merlin is een turn-based rogue-lite RPG waarin Arthuriaanse legende botst met donkere en dreigende sci-fi horror. Deze ongewone samensmelting van genres introduceert een geheel uniek sci fi element in het verhaal.

Met behulp van zowel squad-based en turn-based combat, kunnen spelers tactische sluwheid gebruiken om dekking te gebruiken, hinderlagen op te zetten en aanvallen te coördineren met ranged, melee en spellcasting combat om zowel menselijke als onwereldse weerzinwekkende wezens en andere vijandelijke personages te overwinnen die ze op hun zoektocht tegenkomen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)