Xbox gaat demo’s terug invoeren

Wie herinnert zich nog de tijd dat je bij spelmagazines cd-roms kreeg met daarop demo’s van games? Of dat je zelfs online demo’s kon downloaden. Handig om te checken of een game je interesseerde of niet. Maar die tijden liggen achter ons, alhoewel…

Microsoft denkt er namelijk aan om demo’s terug in te voeren, en heeft daarvoor een handige tool in huis: Xbox Game Pass.

Het huis werkt namelijk aan een project genaamd Project Moorcroft, een programma ontworpen om vroege game demo’s te leveren aan Xbox Game Pass-abonnees.

Waarom nemen we Game Pass niet, en maken het net als de E3-beursvloer?” zei Sarah Bond, Microsoft’s hoofd van het gaming ecosysteem. “Waarom maken we het niet mogelijk voor een ontwikkelaar om een stuk, een level van hun spel te nemen, het vrij te geven in Game Pass, opwinding te genereren voor wat komen gaat, en ook die echt waardevolle feedback te krijgen terwijl ze hun spel afstemmen en voorbereiden voor de lancering.”

En ze voegt daar nog het volgende aan toe: “We hebben het programma zo opgezet en gestructureerd dat ontwikkelaars een financiële vergoeding krijgen voor het spel, wat hen financieel ten goede komt, en ook het voordeel van de geweldige feedback,”

Sounds like a plan denk ik dan!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)