fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 23 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Als de gaming goden het toelaten, dan steek ik dit weekend menig uur in Vampire The Masquerade – Swansong want ik denk dat het einde nadert. Daarnaast Elden Ring even weer oppikken want dat is nu al even geleden, verder bouwen aan mijn vampierenkasteel in V Rising en misschien eens piepen naar Sniper Elite 5 via Xbox Game Pass.

Op het vlak van series uiteraard de nieuwe aflevering van Obi-Wan Kenobi (Disney+), Stranger Things Season 4 (Netflix) (amai wat een spektakel) en seizoen 5 van het epische Queen of the South (Netflix) (amai wat een schoon madammen in die drugskartels).

Maar me vooral eens goed amuseren op de Pragalicious crewmeeting nu zondag natuurlijk!


MrRolfson

Veel games staat er dit weekend niet op de planning, want op zaterdag geeft mijn dochter een groots dansoptreden. Eentje waar ze al twee jaar op aan het wachten is, dus de stress is vrij hoog bij haar. Dat mijn petekindje ook meedanst, maakt het voor mij des te specialer.

Op zondag staat er nog iets op het programma waar ik een jaar naar uitkijk: onze allereerste Pragalicious-crewmeeting. Drank, BBQ en gezellige babbels met goed gezelschap. Meer moet een mens écht niet hebben!

En als is toch nog even tijd heb, ga ik verder levelen in het nieuwe seizoen van Fortnite.


RoMa

Ik ben nog steeds m’n lenige zelve in Dying Light 2: Stay Human. Die parkour doorheen horden zombies vind ik echt wel aangenaam.

Dit weekend ga ik toch vooral écht griezelen met The Quarry. Een nieuwe horrortitel van Supermassive, daar ben ik altijd als de kippen bij. Al ben ik, eenmaal de game aanstaat, soms wel een bange kip. Toch is geen angst me teveel om die toppertjes te spelen! Er is altijd wel een boosaardige stem in mezelf die fluistert “probeer iedereen in de game dood te krijgen”.

Op Netflix begin ik aan seizoen 2 van Gotham. Seizoen 1 was bij momenten campy maar echt wel genietbaar. Favoriet karakter van dat seizoen? Dat kan enkel Penguin zijn.


Ardtieboy

Het is gebeurd! Ik voelde al weer eventjes de tinteling opkomen om terug Fortnite te spelen nu de Zero Build-modus goed ingeburgerd is. Maar nu is het ook effectief gebeurd; samen met wat vrienden behaalde ik enkele Victory Royales waardoor het aankopen van de Season Pass een must werd. Het zijn vieze dingen; die Season Passes, maar ze zorgen er wel voor dat ik komende weken geregeld ga aankloppen bij Epics mooiste.

Nog zo’n game waarbij ik een pact met de Season Pass-duivel sloot is Hearthstone. De nieuwe mini-set begint stilaan ingeburgerd te geraken waardoor ik mijn courante decks wel moet upgraden… Mocht er nog wat tijd overschieten tussen het gamen én wachten op de baby door; dan ga ik nog even aan de slag met Temtem. De Pokémon-achtige game heeft me helemaal in zijn ban.


Jim

Mijn deadline om Cyberpunk 2077 uit te spelen heb ik net niet gehaald vorig weekend. Ondanks alle kritiek over bugs in het spel geniet ik wel ten volste van het verhaal en de gameplay dat het spel te bieden heeft.

Na enkele jaren pauze heb ik samen met wat vrienden terug Fortnite opgepikt. Sinds de no-build mode werd geimplenteerd in de wereldberoemde battle royale ben ik terug hyped om keer op keer uit dat vliegtuig te springen en zoveel mogelijk Victory Royales op mijn monitor zien te verschijnen.

Wat ik vorige week voorspelde is uitgekomen… . V-Rising is in mijn Steam-bibliotheek terechtgekomen, nu enkel nog de tijd vinden om er mij fatsoenlijk aan te zetten. Zondag staat er een meeting met de crew op het programma. Een leuke afsluiter van het weekend vol spijs, drank en babbels over games!


auron_sagara

De Nintendo Switch Lite is weer hot hier bij me thuis. Eastward is een perfecte game om te spelen op de handheld van Nintendo. Ik zet dan ook het mysterieuze verhaal van Sam en John verder. Helaas is dit voorlopig ten koste van The Ascent. Het nieuwe seizoen van Fortnite is ook van start gegaan, dus we zullen ongetwijfeld weer wat potjes spelen. De weg naar de donkere zijde van de kracht is ingezet. (Klinkt toch echt verschrikkelijk in onze moedertaal he).

Stargate SG-1 heeft me ook weer volledige in de ban. Ondanks dat deze serie van de jaren ’90 dateert, vind ik deze serie nog steeds top. Met mijn vrouwtje ben ik dan weer aan het vijfde seizoen van S.W.A.T. begonnen. Een echte aanrader als je van politie-series houdt. De kans is zeer groot dat het laatste seizoen van Peaky Blinders wordt ingezet.

Op zondag is het eindelijk tijd om de meeste van de crew-leden in het echt te ontmoeten. Het wordt ongetwijfeld een gezellige tijd, waarin fantastische verhalen zullen verteld worden over onze ultieme hobby’s en passies.


High_LordWolnir

Juni is een maand waarin fans van horror games meer dan voldoende aan hun trekken zullen komen. Te beginnen met The Quarry, de nieuwste game van Supermassive Games en de spirituele opvolger van Until Dawn. Ook in deze game zal je tal van keuzes hebben die de afloop van de game zullen beïnvloeden. Het is ook zo’n game waarin je jezelf uren kan verliezen en waarbij de spanning te snijden is. De kans is dus groot dat het merendeel van mijn weekend gespendeerd zal worden op zomerkamp.

Zondag staat een meeting met de crew van Pragalicious op het programma. Een moment waar we allemaal naar uitkijken. De website bestaat intussen meer dan een jaar maar Corona was telkens de spelbreker. Babbelen over games, films en series met een hapje en een drankje. Kan een mens het weekend beter afsluiten?


Lazlo

Dit weekend is het dan eindelijk zover. De Pragalicious crew komt voor het eerst écht samen. Niet achter een scherm met een headset op de kop en een microfoon voor de smikkel dus (hoewel er wellicht ook wat gegamed zal worden), maar fysiek, met hapjes, drankjes en goede gesprekken. Tja, dat krijg je wanneer je een gamingsite gedreven door vrijwilligers in volle coronapandemie lanceert. Ik kijk er alvast naar uit. Er was namelijk een bak Mechels bier beloofd …

En verder test ik de wateren wat in een aankomende racing game (later meer daarover op deze lekkere website). Ook jeukt het om nog eens in The Witcher 3 te duiken nu ik het tweede boek in de reeks aan het lezen ben. Misschien dat ik die bewuste game nog een keer op Switch opstart. We’ll see …


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: