Sony belooft opnieuw betere verkrijgbaarheid PS5, verkocht al 20 miljoen consoles

PlayStation 5

Het begint ondertussen een afgezaagd deuntje te worden, dat besef ik. Maar het is tot op de dag van vandaag nog steeds niet mogelijk om een random gameswinkel in te stappen en een PlayStation 5 aan te schaffen.

Hoewel de wachttijden stilaan verbeteren, zijn de leveringen door het wereldwijde chiptekort nog steeds niet ideaal. Toch is Sony erin geslaagd om al meer dan 20 miljoen uit te leveren én te verkopen. Dat meldt de website GamesIndustry.biz.

Een vergelijking maken met de Xbox-consoles is jammer genoeg niet mogelijk. Microsoft geeft al jaren geen verkoopcijfers meer vrij, waardoor we moeilijk kunnen inschatten of de 20 miljoen PS5-consoles nu veel is of niet.

Daarnaast zegt het Japanse bedrijf uitdrukkelijk in te zetten op snellere en hogere leveringen waardoor de tekorten effectief weggewerkt zouden moeten worden. Afwachten of dit waargemaakt kan worden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.