Nintendo niet aanwezig op gamescom 2022

Nintendo Logo Mario

Eind augustus, vanaf 23 augustus, vindt in het Duitse Keulen na twee jaar afwezigheid opnieuw de Gamescom-beurs plaats. De focus wordt op de organisatie op digitale als fysieke events gelegd, maar Nintendo zal sowieso ontbreken op beide fronten.

Dat heeft de Duitse divisie van Nintendo bevestigd tegenover GamesWirtschaft. Een woordvoerder zegt dat het geen makkelijke beslissing was om niet in te gaan op de uitnodiging van Gamecom, maar Nintendo wil liever inzetten op regionele events in Duitsland.

Gamecom is van nature een consumentenbeurs voor de meer doorwinterde gamers. Door deze beslissing wil het bedrijf dichter bij de mainstream gamers komen door aanwezig te zijn op evenementen zoals het Main Matsuri Japan Festival in Frankfurt, DoKomi in Düsseldorf en AnimagiC in Mannheim. “

De afwezigheid van Nintendo op de beursvloer wil echter niet zeggen dat Nintendo niks gaat aankondigen. De kans is groot dat ze ergens deze zomer nog een Direct gaan uitzenden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.