Nieuwe Tour de France 2022-trailer introduceert nieuwe spelmodus

België, en zeker Vlaanderen, is een wielerland. En met mannen als Wout Van Aert, Tiesj Benoot, Victor Campenaerts en een pak anderen hebben we weer iets om naar uit te kijken in de Tour de France dit jaar. De game zelf, die pakt uit met een nieuwe spelmodus.

Tour de France 2022 verschijnt op 9 juni. Een van de nieuwe features van de game is de Race of the Moment-mode die spelers laat zien hoe ze zich verhouden tegenover andere virtuele wielrenners van over de hele wereld.

Competitief ingestelde spelers kunnen elke week deelnemen aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdagingen variëren: spelers moeten bijvoorbeeld een specifiek team naar de overwinning leiden, een bepaald doel bereiken, zoveel mogelijk punten verdienen in een bergetappe of gewoon de top van het klassement bereiken. 

De wekelijkse prestaties van alle spelers worden opgenomen in een online-klassement, waar elke week een winnaar uit voortvloeit. Spelers krijgen bonuspunten op basis van de posities waarin ze eindigden; deze punten tellen mee voor het maandelijkse en jaarlijkse klassement, terwijl de beste resultaten met badges beloond worden.

De moeilijkheidsgraad is in deze mode voor elke deelnemer hetzelfde, waarbij het niet mogelijk is om in het midden van een etappe vorderingen op te slaan of vervangers in te brengen. Spelers moeten daarom hun strategie slim bepalen om hun tegenstanders te verslaan.

De eerste races die meetellen voor het jaarlijkse klassement beginnen op 1 juli, dezelfde dag dat de Tour de France begint.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)