Fornite krijgt later dit jaar volledige Unreal Engine editor

Fortnite Midas Peely

Ja, ik ben nog steeds enorm enthousiast over Fornite en door mijn enthousiasme zijn Praga en auron_sagara ook in de Battle Bus gesprongen. Al was het maar omdat ontwikkelaar Epic ervoor gekozen heeft om de No Build-modus permanent beschikbaar te maken.

Maar Fortnite is veel meer dan de standaard Battle Royale-modi die door Epic worden voorzien. De game heeft ook een uitgebreide editor waarin heel wat andere games worden ontwikkeld door creators. Zo zijn er verschillende Squid Game-look-a-likes terug te vinden of zogenaamde behendigheidsparcours.

Voor hen heeft Epic CEO Tim Sweeney goed nieuws. In een gesprek met Fast Company bevestigd hij dat later dit jaar de volledige Unreal Editor beschikbaar komt voor de populaire game. Hierdoor krijgen creators een pak meer mogelijkheden dan nu het geval is én opties om hun creaties betalend te maken of geld mee te verdienen. Sweeney gaat hiermee de rechtstreekse concurrentie aan met Roblox.

Fortnite Creative is a set of tools that anybody can use to build their own Fortnite island. About half of Fortnite play time by users is now in content created by others, and half is in Epic content. And that’s just the very beginning. Later this year, we’re going to release the Unreal Editor for Fortnite–the full capabilities that you’ve seen in Unreal Engine opened up so that anybody can build very high-quality game content and code . . . and deploy it into Fortnite without having to do a deal with us–it’s open to everybody.

Our aim is to make it a first-class outlet for reaching the consumers, just like you might look at the mobile app stores and consoles and Steam as ways to reach users. Now people are also looking at Fortnite, and at Roblox, as ways of reaching users. Along with that, we’re building an economy, and it will support creators actually building businesses around their work and making increasing amounts of profit from the commerce that arises from people playing their content.

Fortnite draait momenteel al op de Unreal Engine 5, dus wie weet krijgen de creators ook die coole UE5-features ter beschikking. Al is dat nog niet bevestigd.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.