Fall Guys: Ultimate Knockout wordt gratis én verschijnt op Switch en Xbox

Iedereen die in augustus 2020 een PlayStation in huis had, heeft reeds enkele uren Fall Guys op de teller staan. De game wist vriend en vijand te verrassen met zijn kleurrijke setting en frivole speelstijl. Onze eigenste Roma is nog steeds verlekkerd aan de game en identificeert zichzelf tot op vandaag de dag nog steeds als rasechte Fall Guy. Nu blijkt dat de game verder zijn opmars maakt en richting Nintendo Switch en Xbox trekt. Maar er is meer; dat alles wordt ook gratis!

Want vanaf 21 juni wordt Fall Guys een Free 2 Play-game. Wellicht is dat een gevolg van de Mediatonic-overname door Epic Games. Die laatste deed iets gelijkaardig met enkele kleinere games die jullie misschien kennen zoals Fortnite en Rocket League.

De echte rotten in het vak moeten niet getreurd zijn, want de OG’s krijgen een gratis Legacy Pack wanneer de game gratis wordt met allerlei lekkers uit de eerste Season Pass. Ook verdwijnt de game uit Steam voor nieuwe spelers en verschijnt de pc-versie van Fall Guys op de Epic Store.

Toen de game initieel verscheen heb ik meermaals mijn controller door het huis rond gegooid wanneer ik net niet als eerste boven het parcours raakte. Nu de game ook naar de Nintendo Switch komt, neig ik de draad weer op te pikken.

Oh, en voor ik het vergeet: de game zal cross-play en cross-progress ondersteunen waardoor je naadloos van platform kan wisselen!

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.