Gerucht: Mafia 4 draait rond Don Salieri en speelt zich af in Sicilië

Mafia Don Salieri

Twee weken geleden doken de eerste geruchten op waaruit blijkt dat Mafia 4 in ontwikkeling is bij Hangar 13 en een prequel zou zijn op reeds verschenen trilogie. Nu doet Shpeshal Nick er een schepje bovenop in de nieuwste episode van de XboxEra-podcast.

Hierin claimt deze gekende insider ook dat niemand minder dan Don Salieri de hoofdrol zal spelen, of dat de game op z’n minst rond dit iconische personage en zijn familie zal draaien.

Qua tijdframe moeten we rekenen op het einde van de 19e, begin 20e eeuw. Niet geheel onlogisch als je weet dat het om een prequel zou gaan. Bovendien zou de game erg lineair zijn qua opzet, waarmee het de ingeslagen weg van Mafia III verder zou bewandelen.

En daar ben ik persoonlijk wel fan van. Ik hoef geen gigantische open wereld in Mafia. Geef mij maar een meeslepend verhaal dat ik van naaldje tot draadje kan volgen.

Hopelijk krijgen we de komende maanden meer info over deze game. Of op z’n minst de officiële bevestiging vanuit het 2K-kamp dat Mafia 4 effectief in ontwikkeling is. Want ook dat is nog niet officieel bekend gemaakt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.