Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 19 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Halo Infinites Season 2 Lone Wolves is uit dus die ga ik zeker eens proberen dit weekend. Of ik daarvoor Fortnite aan de kant ga schuiven? Dat denk ik niet, daarvoor amuseer ik me veel te goed met de bois! Al word ik soms wel zot wanneer we op het punt staan te winnen, maar weer eens tweede eindigen. Daarnaast zeker weer een paar uurtjes Elden Ring en de nodige potjes Fortnite op zoek naar die duur verdiende Victory Royale!

Qua series heeft mijn jongste zoon Kenzo me de Vlaamse reeks Grond aangeraden. Naar het schijnt zou dit hilarisch zijn. Dus zeker eens checken en kijken of hij gelijk heeft.


MrRolfson

Zaterdag staat volledig in het teken van de liefde. Niet dat ik en mijn vriendin iets te vieren hebben, da’s pas voor eind deze maand, maar we mogen ons opnieuw helemaal laten gaan op een trouwfeest! Geen idee of mijn danstalent nog slechter is geworden na twee jaar Rona, maar het wordt zonder enige twijfel een gigantisch feestje!

Zondag staat dan logischerwijs in het teken van herstel, want op mijn leeftijd (ja, dat klinkt oud) heeft een mens wat meer tijd nodig om te bekomen. Dat zullen we vanuit onze luie zetel doen met wat Disney+, Netflix of andere streamingdienst. Wie weet wagen we ons toch aan het geflopte The Pentaverate van Mike Myers?


Luca

EINDELIJK heb ik nog eens tijd om mijn favoriete hobby terug de nodige aandacht te geven. Eindelijk heb ik nog eens tijd om überhaupt een tekstje voor het weekendmenu te schrijven. Mijn stage is ondertussen zo’n dikke drie maanden ver en het is er niet bepaald rustiger op geworden. Nog zo’n acht maanden doorbijten en ik kan terug even op adem komen. Slik. Maar momenteel heb ik even wat meer tijd om terug mijn vertrouwde PS5-controller in de hand te nemen. The Lands Between moeten immers nog grondig uitgepluisd worden en daar zal ik me dit weekend dus uitvoerig mee bezighouden.

Na zo’n grove 60-uren speeltijd kan ik enkel stellen dat FromSoftware wederom een grandioos meesterwerk op de markt heeft weten brengen. En het eerdere bericht van deze week bevestigt met verve de populariteit die deze game heeft weten te creëren. Zelfs onze eigenste Praga is ondertussen verslaafd geworden aan dit sadomasochistische goedje. Mijn voorspelling wordt hierdoor enkel kracht bijgezet, want Elden Ring zal de GOTY van 2022 worden. No doubt.


Ardtieboy

Ik heb er enkele behoorlijk drukke baby-prep-weken opzitten. Het lijkt erop dat alles in z’n plooien begint te vallen en ik dus nog een klein maandje kan uitbollen richting de komst van onze firstborn. Uitbollen = gamen en dat ben ik ook weer eens sinds lange tijd van plan! Nadat ik mijn fietstochtje zaterdagochtend heb afgerond, ga ik nog eens wat lekker wat couch co-op games spelen met mijn neefje die langskomst. Zo zal er ongetwijfeld van Rocket League, It Takes Two en Mario Party Superstars de revue passeren.

Ook probeer ik verder wat Tiny Tina te spelen want tot grote ergernis van mezelf kon ik nog niet aan de slag met de uitbreiding… Zondag is het weer andere koek, want dan neem ik voor het eerst samen met mijn trouwe viervoeter Nalu deel aan een gehoorzaamheidswedstrijd. Inzet? Een officieel brevet. En ja, ik ben wel een beetje nerveus.


Frumberto

Ardtieboy wacht nog op de komst van zijn firstborn, mijn zoontje is intussen twee maanden oud. Alles begint zo een beetje terug te normaliseren dus automatisch komt er wat tijd vrij om te gamen. Ik heb chance met een goed slapend baby’tje. Op de planning dit weekend, Dune: Spice Wars.

Het einde van een heel goede serie, Ozark, is nabij. Het belooft een mega spannend slot te worden dus het plan is dan ook dit weekend de zeven laatste afleveringen er door te jagen. Ik ben benieuwd hoe de familie Byrde zich uit de benarde situatie met het Mexicaanse drugskartel zal worstellen.


Lazlo

PlayStation Plus deed me mijn eerste FIFA-game sinds jaren cadeau. Tijd om eens te verkennen wat er net veranderd is sinds de laatste keer dat ik een titel in de reeks speelde. Voorbije weken waren het behoorlijk game-loze dagen, dus het is tijd om er weer eens in te vliegen. Ook F1 2021 krijgt nog wat extra liefde in de aanloop naar diens opvolger volgende maand.

Ik ben dan eindelijk weer een beetje into superhero-content. Na Endgame en de erbarmelijke DC-films van de voorbije jaren was ik een beetje burnt-out geraakt, maar nu ik de credits van Moon Knight gerold heb, ben ik klaar voor meer. En maar goed ook, want morgen trek ik naar de bioscoop om dan eindelijk The Batman te kijken. Komaan Robert, me niet teleurstellen hé jongen!


Jim

Vrijdag haal ik mijn katana en kimono uit de kast voor Trek To Yomi. Een verhaal over een jonge samurai die zijn dorp moet redden van bandieten en schurken. Vrij pittig maar een dijk van een spel! Na de fantastische review van High_LordWolnir kan ik niet wachten om verder te spelen.

Zaterdag en zondag ga ik even uitwaaien aan de kust. Na de grote werken in de tuin is dit even nodig. Maandag verlof dus dat betekent zondagavond nog eens tot een kot in de nacht gamen. Eens kijken of ik Call of Duty nog in de vingers heb. Godzilla en King Kong die in Warzone zitten voor een tijdelijk event zijn dus gewaarschuwd!


High_LordWolnir

Daar waar vorig weekend nog een katana en strohoed op het menu stonden, is het dit weekend tijd om mijn zwarte cape, witte make-up en vampierentandjes uit de kast te halen. Een dikke week voor de release mag ik al aan de slag met Vampire: the Masquerade – Swansong waarvan ik binnenkort een review voorzie op deze toffe website. Ik ben benieuwd of de game de Dracula in mij naar boven kan brengen. Ik heb de onderburen alvast verwittigd om best met één oog open te slapen.

Op zaterdag vindt het huwelijk van mijn zus plaats. Bloed zal daar plaats moeten maken voor bubbels. Ook niet slecht hé. Het spreekt voor zich dat er dan weinig gegamed zal worden.

Op zondag zal er opnieuw gekeken worden naar de Champions Play-Offs en heb ik tussendoor altijd tijd voor wat Elden Ring.


RoMa

Mijn nieuwste single player avontuur is dat van Sifu geworden! De fysieke Vengeance Edition is trouwens ook een aanrader qua waar voor je geld met heel wat leuke extra’s. De nieuwe difficulty modes geven me exact wat ik wil: een heel leuke story driven experience die nog steeds uitdagend is maar niet oeverloos frustrerend.

Gran Turismo 7 is qua career mode eindelijk uitgespeeld. Nu begin ik aan het online gedeelte in “Sport”. Het doel? 8 zege’s, evenveel als de legendarische, iconische, perfecte driver Daniel Ricciardo. Verder staan er heel wat partijtjes Warzone te wachten. De nieuwe DLC Operation Monarch is echt waanzinnig leuk, met Kong en Godzilla die het eiland onveilig maken.

Op Netflix ben ik begonnen aan Gotham. 100 afleveringen DC: bring it on!


auron_sagara

Dit weekend is stevig gevuld met eten, film, series, WWE en natuurlijk games. Vrijdagavond gaan we op restaurant met vrienden. Het wordt een live cooking event, dus het wordt smullen.

Op zaterdag wordt er gegamed. Met de dochter ga ik terug aan de slag met WWE2K22, waar de championship belts eerlijk verdeeld zijn. Als de gemoederen overhit geraken, en geloof me dat gebeurd weleens, nemen we de verstandige keuze en schakelen we over naar LEGO The Incredibles.

Vorig weekend heb ik Tunic voor 100% uitgespeeld, en daar ben ik toch wel trots op. Deze game heeft mijn hart veroverd, en als dat gebeurd in een game ga ik steeds voor 100%. Ik heb mijn ganse jeugdjaren als gamer opnieuw beleeft. Als je weet dat ik zaterdag- op zondagnacht met pen en papier, puzzels zat op te lossen als vanouds dan is dat echt genieten. Na Tunic heb ik besloten om de strohoed en katana van High_LordWolnir en Jim over te nemen en ga proberen dit weekend Trek to Yomi uit te spelen.

Zondag is het weer tijd om uit eten te gaan met mijn neef. Erna gaan we eindelijk Doctor Strange in the Multiverse of Madness kijken. Hopelijk geraken we niet verstrikt in dat duivelse Multiverse en geraken we veilig thuis.


Yakkoi

Momenteel heb ik een paar reviewgames beet, die hoogstwaarschijnlijk toch een groot deel van mijn gaming weekend in beslag gaan nemen. King Arthur staat al live, maar er blijven een aantal zijmissies die ik toch wil finishen omdat de game nog steeds niet gaat vervelen.

Daarnaast ben ik ook volop bezig met de review copy van We Were Here Forever. Ik kende de franchise van puzzelgames helemaal niet, maar dat betekent niet dat ik me minder met de game amuseer. De review zal je hier ook spoedig kunnen lezen.

Tussen alles door kan ik me niet bedwingen om Elden Ring opnieuw te beginnen. Het is me gelukt om nu langer dan een maand van de game af te blijven, maar de prachtige ervaring van de eerste playthrough blijft nog fris in m’n hoofd. Ik ga een sorcery build proberen en snel New Game+ afronden, om dan in New Game++ iedere questline en trophy te completen.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.