Wat Master Chief in aflevering 8 van de Halo-reeks deed geloof je nooit…

Akkoord, dit is een clickbait titel, maar ik koos deze heel bewust om spoilers te vermijden als je het nog niet gezien hebt. De Halo-serie zorgt reeds een tijdje voor controverse: eerst deed Master Chief zijn helm af, dan waren zijn blote billen te zien, en in aflevering acht gebeurde het ondenkbare…

SPOILER ALERT!

Aflevering acht van de Halo-reeks op Paramount+ en Streamz zette het internet in rep en roer, niemand minder dan Master Chief himself had, opgelet hier komt ie, sex…

Voor de meesten onder ons, als ik dat mag zeggen, misschien de normaalste zaak van de wereld, maar wie had ooit gedacht dat Master Chief de liefdespony zou berijden?

En toch, het gebeurde en het internet is er niet goed van. Dan is er nog het feit dat de vrouw met wie hij seks had een krijgsgevangene was bovenop het Cortana-verraad, iets wat Twitter-gebruiker @tbabyswaglord “een van de slechtste karaktermoorden in de geschiedenis van de televisie” noemde.

Nu is het niet de eerste keer dat videogamepersonages de liefde bedrijven natuurlijk. Denken we maar aan het originele God of War of Geralt of Rivia in The Witcher die er ook niet vies van is, maar wie had ooit gedacht dat Master Chief zou overgaan tot de daad der liefde?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)