Alan Wake 2 zal deze zomer niet getoond worden

Alan Wake 2 is één van de games waarnaar ik het meeste uitkijk in 2023. Met het Summer Game Fest in zicht, hoopte ik stiekem op eerste gameplay beelden. Maar mijn geduld en dat van alle fans zal nog even op de proef gesteld worden.

Om de twaalfde verjaardag van Alan Wake te vieren, trakteerde ontwikkelaar Remedy Entertainment ons op een meer dan dertien minuten durende Anniversary Update video op Youtube. In deze video wordt er gesproken over het verleden, maar ook over de toekomst en de ontwikkeling van Alan Wake 2.

De ontwikkeling van Alan Wake 2 gaat heel goed. We zitten al heel ver in de productie, hebben veel materiaal en een groot deel van de game is speelbaar’, aldus Same Lake.

De afgelopen maanden hebben we veel gesproken hier bij Remedy en samen met onze uitgever, Epic Games, zijn we tot de beslissing gekomen om deze zomer niets groots te laten zien. Het maken van een goede en afgewerkte demo of trailer kost veel moeite en neemt enkele maanden tijd in beslag. Deze tijd kunnen we dan niet steken in de ontwikkeling van de game’.

Verder wordt er in de video ook nog meegedeeld dat Alan Wake Remastered later dit jaar naar Nintendo Switch komt.

Alan Wake 2 staat gepland voor een release 2023. De game werd vorig jaar tijdens de Game Awards aangekondigd.

Wie wil kan de video hieronder in zijn geheel bekijken.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.