Sony wil dit fiscale jaar 18 miljoen nieuwe PS5-consoles verschepen

PlayStation 5

Begin deze week stuurde Sony het bericht de wereld in dat het sinds de lancering van de PS5 maar liefst 19,5 miljoen exemplaren verscheepte. Dit jaar gaat de fabrikant voor 18 miljoen stuks.

Dat maakt Sony bekend tijdens een aandeelhoudersmeeting: de studio is van plan om van de start van het fiscale jaar, namelijk 1 april 2022, tot en met het einde, 31 maart 2023, maar liefst 18 miljoen PS5-consoles te verschepen.

Dit aantal is gebaseerd op het “huidige inzicht van de onderneming in de aankoop van onderdelen“, aldus Sony.

Sony verkocht 11,5 miljoen PS5-consoles in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2022 en 7,8 miljoen PS5-consoles in het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2021. Sony’s grote baas, namelijk Sony CFO Hikori Totoki zei dat Sony zich “zeer comfortabel” voelt bij het bereiken van deze aantallen. Hij voegde er wel meteen aan toe dat de vraag nog steeds groter kan zijn dan het aanbod.

18 miljoen eenheden is waar we ons zeer comfortabel bij voelen dat we de onderdelen en componenten kunnen krijgen voor [tijdens FY22],” zei Totoki. “We hebben het gevoel dat er een beetje meer vraag is dan dat, dus als de vraag is of we aan de vraag kunnen voldoen, denk ik dat we nog steeds iets te kort komen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)