Resident Evil Village scoort super met 6,1 miljoen verkochte exemplaren

Horrorspellen mogen dan misschien niet even populair zijn al de doorsnee videogames, toch zijn er bepaalde licenties die er met kop en schouder bovenuit steken.

Een van die reeksen is natuurlijk Resident Evil, een reeks die er keer op keer in slaagt te verrassen en op die manier de fans in de ban kan houden. Getuige daarvan ook de verkoopscijfer van Resident Evil Village.

Capcom heeft bij de bekendmaking van zijn financiële resultaten namelijk bekendgemaakt dat Village goed is voor 6,1 miljoen verkochte exemplaren.

Tijdens het fiscale jaar dat eindigde op 31 maart 2022 behaalde Capcom een recordverkoopvolume van 32,6 miljoen eenheden per jaar voor zijn videogames in zijn kernactiviteit Digital Contents, gedreven door de release van nieuwe titels in belangrijke reeksen, zoals Resident Evil Village en Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin, alsook door het aanhoudende succes van het stimuleren van de verkoop van catalogustitels via het promoten van digitale verkoop“, schrijft Capcom.

Schrikkenpiet die ik ben, zal ik hem wel eens aanschaffen in de solden of tweedehands links of rechts.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)