Einde van een tijdperk: Apple neemt afscheid van de iPod Touch

In mijn jonge jaren was de Sony Walkman wat je nodig had om buitenshuis, als ik het zo mag uitdrukken, naar muziek te luisteren. Daarna was er de Sony Discman waar in je cdtjes kon beluisteren. Maar de grote doorbrak kwam er echter toen Apple met zijn iPods op de markt kwam.

De iPods, beschikbaar in alle maten en kleuren, werden een gigantisch succes en ik durf te stellen dat menig van onze bezoekers er zeker één, of waarom niet meerdere, in zijn bezit had. Maar aan dat tijdperk komt nu dus na 20 jaar een einde.

Best logisch als je het ons vraagt aangezien je tegenwoordig via elke smartphone of tablet naar muziekapps als Deezer, Spotify, YouTube en ga zo nog maar even door kan luisteren. Tijd dus om die iPods na jaren van plezier de eeuwige rust te gunnen vinden ze bij Apple.

Sinds de iPod meer dan 20 jaar geleden werd geïntroduceerd, heeft hij gebruikers over de hele wereld weten te boeien, die graag hun muziek onderweg met zich meenemen. Tegenwoordig is de mogelijkheid om je muziekbibliotheek mee de wereld in te nemen in alle Apple producten geïntegreerd – van iPhone en Apple Watch tot iPad en Mac – samen met toegang tot meer dan 90 miljoen nummers en meer dan 30.000 afspeellijsten die beschikbaar zijn via Apple Music.

Er zijn nog iPods beschikbaar zolang de voorraad strekt lezen we op de officiële website. Geef je iPod, als je er nog eentje hebt, dus gerust een knuffel en bedank hem voor al die jaren trouwe dienst.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)