EA kondigt mobile game Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth aan

lord-of-the-rings-rings-of-power

Er waren, toch al een flink pak jaren geleden, een heleboel Lord of the Rings-games ontwikkeld en uitgebracht door EA. Sommige van die games zoals The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth uit 2006 zijn trouwens erg gewild onder de fans. Het ziet er naar uit dat EA de draad weer opgepikt heeft.

Of dat een goede zaak is? Wie zal het zeggen. Feit is wel dat de studio de mobile game Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth heeft aangekondigd.

Hiervoor heeft het opnieuw de handen in mekaar geslagen met Star Wars Galaxy of Heroes studio Capital Games voor de ontwikkeling. Daarnaast natuurlijk ook met licentiehouder Middle-earth Enterprises.

In het persbericht omschrijft EA de game als een “collectible role-playing game” en een “strategische, sociaal-competitieve ervaring“. Ook mogen we deze zomer nog een bèta verwachten.

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth bevat realistische verhaalvertelling, turn-based gevechten, diepgaande collectiblesystemen en een brede selectie personages uit het enorme universum van In de ban van de ring en De Hobbit. Spelers vechten zich door iconische verhalen uit de wereld van Tolkien en nemen het op tegen het grote kwaad van Midden-aarde.

We zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)