Retrogamevibes in Kalken

Net zoals de jaren 80-muziek tijdloos is, zijn games uit die periode dat ook. Ze zijn immers de grondlegger van spellen waar we de dag van vandaag zoveel plezier van hebben. Deze werden geëerd op een stralende zonnige Dag van de Arbeid.

Kalken ligt op een halfuur rijden van waar ik woon, dus het ideale moment om rustig wakker te worden en koers te zetten richting de deelgemeente van het Oost-Vlaamse Laarne. Ikzelf ben een 90’s kid dus dit was al reden genoeg om een kijkje te gaan nemen in zaal Scala waar de beurs werd georganiseerd door Retrogamingfun.

Een 40-tal standen waaronder retrogameland en Collectors Vault waren aanwezig. Er was dus genoeg voer voor huntingfun naar missing pieces voor je game- of kaartcollectie waardoor je toch 2-3 uur zoet was. Tussen de SNES’s, Commodores 64 en Sega Master Systems probeerde ik mijn weg te banen in de hal vol gamegeschiedenis. Jong en oud kwam bij elkaar om de voor- of namiddag te spenderen en hun verzameling wat groter te maken. Er zijn die dag dus veel handen door de bakken vol games, poppetjes en andere pareltjes gegaan.

In de wandelgangen was er naast Vlaams ook veel Frans te horen en op de parking stonden ook een aantal Duitsers en noorderburen. De mensen kwamen van ver en dat is nogmaals een bewijs dat er nog veel interesse is voor retrogames. Honorable mention voor één specifieke stand die er voor mij persoonlijk toch wel uitsprong was Premium Mods. Een bedrijf uit Antwerpen dat Game Boys mod, verkoopt en ze een leuk design geeft voor je lievelingsgames van vroeger te herbeleven. Onderdelen voor de handheld van Nintendo zijn ook verkrijgbaar op hun site. Nog meer foto’s vind je op hun Instagram-pagina.

Enkele pronkstukken van Premium Mods Antwerp

Voor ik een derde en laatste keer mijn ronde deed op de beurs maakte ik een babbeltje met RoMa van onze crew die ook aanwezig was in Kalken. In de uiterste hoek van de ruimte stonden ook 2 arcadekasten met Marvel Super Heroes en Street Fighter om de nodige animo te voorzien voor de beursgangers. Daarnaast moesten de mensen ook geen honger of dorst lijden, buiten aan de ingang stond een hamburgerkraam en binnen kon je verse soep of allerlei dranken verkrijgen.

Voor mezelf was de vangst niet zo groot maar heb toch enkele games gekocht die nog ontbraken in mijn Halo en Call of Duty collectie. Halo: Combat evolved, datzelfde spel maar dan de Anniversary edition, Halo Wars en Call of Duty: Ghosts. Schade van dit alles: 25 euro. Na 2 uurtjes snuisteren op deze pittoreske en gezellige beurs ging ik terug huiswaarts om ze een plekje te geven in mijn kast. Hieronder enkele foto’s van de beurs, shout out naar MicMon om me een paar kiekjes te bezorgen!

Retro never dies!

Gepubliceerd door Jim

Dankzij de pandemie en een passie voor games begonnen met een afstandsopleiding journalistiek. Hij is afkomstig uit Bornem en draagt shooters en RPG’s on- en offline een warm hart toe. Allround gamer die op zijn 6 jaar een Game Boy kreeg en daarna de joysticks nooit meer heeft losgelaten. Zijn favoriete reeks is Assassin’s Creed en zou in een ander leven graag eens een frisse pint willen gaan drinken met zijn preferito Italiaan, Ezio Auditore. “Its the good life we live,and may it not change us.”

Eén opmerking over 'Retrogamevibes in Kalken'

Reacties zijn gesloten.