Avatar: The Way of Water verschijnt 16 december in de cinema

James Camerons Avatar is zo’n film die ik tig keer kan kijken zonder beu te worden. Ubisofts ames Cameron’s Avatar: The Game uit 2009 was dan weer iets minder. Maar vergeet het verleden en kijk de toekomst hoopvol tegemoet want we hebben een datum voor Avatar 2, de film bedoelen we dan.

Zowel de officiële titel, Avatar 2: The Way of Water, als de releasedatum werden officieel bevestigd op CinemaCon tijdens het Walt Disney Studios-panel.

Naast Worthington en Saldana, keren in Avatar 2 ook Sigourney Weaver, Stephen Lang en Matt Gerald. Nieuwkomers zijn onder andere Kate Winslet, Edie Falco, Brendan Cowell, en Michelle Yeoh in live-action rollen.

En dan vergeten we haast nog het verhaal verdorie. Avatar: The Way of Water speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af en vertelt het verhaal van de familie Sully (Jake, Neytiri en hun kinderen), de problemen die hen achtervolgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze leveren om in leven te blijven en de tragedies die ze doorstaan.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)