Endzone – A World Apart: Survivor Edition-video toont Xbox Series X|S en PS5 gameplay

Als er één groep is die zeker weet te overleven na een apocalyps, dan is dat wij gamers. We hebben al tig keer de wereld gered, zombies afgemaakt, buitenaardse invasies gestopt, en ga zo maar verder. Hoog tijd dus om onze kennis wat bij te schaven of te trainen in Endzone – A World Apart: Survivor Edition.

Endzone – A World Apart: Survivor Edition komt volgende maand, net als This War of Mine: Final Cut, naar Xbox Series X|S en PS5.

Deze game, die vorig op pc verscheen, heeft voor consoles uiteraard een UI-remake gekregen. Je zult nog steeds een post-apocalyptische kolonie van overlevenden herbouwen na een nucleaire holocaust, zoals je dat deed in bijvoorbeeld Frostpunk, maar nu dus met een controller.

Hiervoor beschik je over meer dan 90 verschillende gebouwen tot je beschikking. Denk hier aan energiecentrales, schuilplaatsen, waterzuiveringsinstallaties en meer. Bovendien moet je er ook nog eens voor zorgen dat je onderdanen tevreden zijn en vooral blijven.

Je zult ze ook aan je zijde nodig hebben, want je zult ze op gevaarlijke expedities moeten sturen. Je moet de veiligheid van de kolonie achterlaten en ervoor zorgen dat ze veilig terugkomen van een bestraalde woestenij om meer voorraden mee te nemen voor de overlevenden thuis. Deze Survivor Edition van het spel bevat ook het eerste DLC-hoofdstuk, getiteld Prosperity.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)