Kickstarter-campagne voor RuneScape Kingdoms-bordspel start op 31 mei

Steamforged Games laat weten dat het op 31 mei een Kickstarter-campagne start voor hun RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg-bordspel.

Ook werd vandaag de doos van het spel voor het eerst onthuld. Deze bevat artwork van Elvarg, een groene draak die is verwikkeld in een vurig gevecht met een dappere ridder. Het bordspel is geïnspireerd op RuneScape, een van de populairste en langstlopende online videogamefranchises ter wereld.

RuneScape Kingdoms: Shadow of Elvarg is een coöperatief bordspel voor één tot vijf spelers en wordt ontworpen en ontwikkeld door Steamforged in samenwerking met Jagex. Het speelt zich af in RuneScape’s fantasiewereld van Gielinor.

Als speler kun je de koninkrijken Asgarnia en Misthalin van bovenaf verkennen met een spelbord dat is vormgegeven als een fast-travel-map. Je levelt vaardigheden en voltooit quests in verschillende regio’s, en komt oog in oog te staan met iconische bazen die moeilijker worden naarmate je progressie boekt.

Net als in de videogames RuneScape en Old School RuneScape staat de speler centraal. Je kunt zelf bepalen welke vaardigheden je wil maximaliseren, welke wapens je wil maken en waar je op verkenning gaat.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)