Gerucht: Sony eist demo’s van alle full price games om PlayStation Plus Premium aantrekkelijker te maken

PlayStation Plus Collection

Vanaf 22 juni schakelt Sony over naar het nieuwe PlayStation Plus-systeem waarbij de abonnementsdienst wordt opgesplitst in drie verschillende niveaus. Het duurste abonnement, PlayStation Plus Premium, bevat het voordeel dat je als abonnee trials of demo’s kan proberen van verschillende games. Het is op dit moment niet duidelijk welke games in dit programma zullen zitten.

Volgens een rapport van Game Developer zou Sony via het ontwikkelaarsportaal aan externe ontwikkelaars hebben laten weten dat dergelijke proefversies verplicht worden voor games die duurder zijn dan $34. Bovendien moeten deze demo’s minimaal twee uur speeltijd bevatten én moeten ze binnen de drie maanden na release beschikbaar gesteld worden op PlayStation Plus. En dat voor minstens één jaar.

Het ziet er zo naar uit dat dit dezelfde systematiek is die EA toepast bij games in het EA Play-abonnement. Daar kan je de nieuwste games ten minste 10 uur uitproberen. Al laat Sony ook speciaal ontwikkelde probeerversies toe, maar die moeten dan nog expliciet getest en goedgekeurd worden door het Japanse bedrijf.

Het is echter niet duidelijk of Sony de ontwikkelaars zal compenseren voor dit extra werk of ze een bepaalde code ter beschikking zullen stellen die makkelijk te implementeren is in de games.

Laat ons hopen dat dit er niet voor zorgt dat dit de externe ontwikkelaars niet afschrikt en de PlayStation-versie van hun games links laten liggen. Want de prijslimiet ligt met $34 best laag, wat zou betekenen dat ook indieontwikkelaars extra tijd en energie moeten steken in de ontwikkeling van de PlayStation-versie van hun game.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.