Codemasters gaat zich met de ontwikkeling van Need For Speed bemoeien

Need For Speed

Het is al lang ontzettend stil rond Need For Speed: dé racefranchise van Electronic Arts. Akkoord, eind november kregen we Hot Pursuit Remastered voorgeschoteld, maar sindsdien hebben we geen nieuwe content zien passeren van de populaire franchise.

Het is algemeen geweten dat Criterion Games, bekend van Burnout, aan de nieuwste Need For Speed zou werken. Maar het merendeel van het personeel werd opgetrommeld om te helpen bij de ontwikkeling van Battlefield 2042.

Na de miserabele release van deze shooter is duidelijk dat EA de ontwikkeling van Need For Speed als topprioriteit ziet en heeft daarom beslist om Codemasters Cheshire op te vorderen om Criterion Games te helpen.

Dat heeft Pete Johnson, de Senior Recruiter bij EA, zich laten ontvallen via een Linkedin-post:

“Codemasters Cheshire will come together with Criterion Games to create the future of Need for Speed. Starting with the next Need for Speed title then extending to future-facing initiatives, Codemasters Cheshire will work with Criterion on creative, technical and feature execution in service to the vision outlined in the Need for Speed strategy.”

De mensen van Codemasters Cheshire zullen zich dus mee gaan bemoeien met de toekomst van Need For Speed en mee de lijnen gaan uitzetten hoe de serie er in de toekomst uit zal gaan zien.

Het stelt mij alleszins wel gerucht dat dit team bakken ervaring heeft met racegames. Ze waren in het verleden onder andere verantwoordelijk voor DiRT 5, Motorstorm en Driveclub.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.