Ubisoft haalt verschillende on- en offline functies uit acht oudere games

Ubisoft Franchises

Ubisoft heeft in een blogpost een lijst met games vrijgegeven waarvan de online- en multiplayermogelijkheden per direct niet meer beschikbaar zijn. Deze lijst is niet nieuw en bestaat sinds 2011, maar werd wel stilzwijgend geüpdatet met acht nieuwe titels.

Het gaat om titels van zowel console- als pc-games die al enige leeftijd hebben. Dat het multiplayerluik niet meer toegankelijk is, valt nog te begrijpen. Maar ook wie de singleplayer van deze games wil spelen, wordt geraakt door deze beslissing.

Zo kan je onder andere geen Units meer verdienen voor de Ubisoft Connect-services, maar verlies je als pc-gamer ook de toegang tot eerder verdiende unlockable content. Consolegamers hebben meer gelukt en behouden toegang. Zolang ze hun savegames niet wissen tenminste.

De volledige lijst met games vind je op de website van Ubisoft. Hieronder vind je de titels die zopas werden toegevoegd.

TitelGetroffen platform
Anno OnlinePC
Beyond Good and EvilPlayStation 3 | Xbox 360
Ghost ReconPC
Ghost Recon Advanced Warfighter 2PC
Might & Magic Duel of ChampionsPC
Might & Magic Showdown Paint WorkshopPC
Rabbids Alive and KickingXbox 360
Spartacus LegendsPlayStation 3 | Xbox 360

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.