fbpx

Sony PlayStation gaat zich nog meer toeleggen op pc-gaming blijkt uit nieuwe vacature

PlayStation

Sony PlayStation die staan bij ons toch vooral bekend als fabrikant van PlayStation-consoles en als ontwikkelaar/uitgever van PlayStation exclusieve games. Maar de laatste jaren komt daar meer en meer verandering in. Is dit een nieuw begin?

En die verandering uit zich voornamelijk in het feit dat heel wat PlayStation exclusives hun weg hebben gevonden naar het pc-platform. Getuige daarvan God of War, Horizon Zero Dawn, Days Gone, Death Stranding en binnenkort Uncharted: Legacy of Thieves Collection.

Uit een nieuwe vacature blijkt echter dat Sony zich nog meer wil toespitsen op pc gaming content. Het bedrijf is namelijk op zoek naar een senior director for PC planning and strategy. En die vacature luidt als volgt:

De succesvolle kandidaat is verantwoordelijk voor de strategie en commerciële activiteiten binnen Global Channel sales en levert één geoptimaliseerd PC Sales groei- en commercieel plan aan hub- en gebiedsteams om te implementeren“, staat er in het functieoverzicht. “Identificeer toekomstige sectoren en partnerschappen voor commerciële groei.

Toch weer een aanwijzing dat Sony meer nadruk begint te leggen op PC. Verder past het ook in de nieuwe strategie van het bedrijf om verder te gaan dan traditionele consolegaming. Iets waar SIE CEO Jim Ryan de afgelopen jaren de nadruk op heeft gelegd.

We vragen ons toch af hoe de trouwe PlayStation-aanhang hier gaat reageren. Zouden ze zich een ‘heel klein’ beetje verraden voelen?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: