King Arthur: Knight’s Tale nu beschikbaar op Steam

Hoeveel films ik gezien heb rond Koning Arthur en zijn Ridders van de Ronde Tafel? Geen idee maar het zijn er een heleboel. Idem trouwens voor stripverhalen (oa De Rode Ridder) waarin de legendarische koning een hoofdrol speelde. Ik ben dan ook heel benieuwd naar deze King Arthur: Knight’s Tale.

Ik was altijd al een fan van turn based games, en in het bijzonder Ubisofts Might and Magic-reeks (wie herinnert zich deze nog trouwens).

King Arthur: Knight’s Tale tapt een beetje uit hetzelfde vaatje. Een duistere middeleeuwse fantasy setting, aangevuld met strategische turn based RPG-gameplay. En de twist van het verhaal, je speelt als Mordred, de aartsvijand van Koning Arthur.

King Arthur: Knight’s Tale is een unieke hybride tussen turn-based tactische games en traditionele, character-centric RPGs. Knight’s Tale is een moderne hervertelling van een klassiek Arthuriaans mythologisch verhaal maar dan met een dark fantasy jasje aan.

De 1.0 versie van het spel bevat:

  • De complete campagne in vier verhaallijnen
  • Meer dan dertig speelbare helden van vijf verschillende klassen
  • Meer dan vijftig unieke missies
  • Zeven verschillende vijandelijke facties met meer dan vijftig soorten vijanden
  • Volledig upgradebaar Camelot
  • Volledige moraliteitskaart met vier gezindten en unieke beloningen
  • High level endgame, vrij te spelen na het uitspelen van het verhaal
  • Steam-achievements

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)