Bevestigd: Ubisoft kondigt Project Q aan, een team battle arena game

Het battle royale genre is razend populair. Denk maar aan Fortnite, Warzone, PUBG en nog een paar titels. Daar wilden ze bij Ubisoft maar al te graag een graantje van meepikken met Hyper Scape, een scifi getinte battle royale game. Maar oh boy, liep dat even verkeerd af zeg…

UPDATE: Ubisoft een nieuwe game aangekondigd, met de codenaam Project Q. Project Q wordt geen battle royale maar een team battle arena.

Ubisoft verduidelijkte dat dit geen Battle Royale game zal zijn. In plaats daarvan zal Project Q een verscheidenheid aan PvP modi bevatten.

Je kan je nu reeds registreren via de website om deel te nemen aan de eerste tests als je daar zin in hebt.

Na 18 maanden besloot de studio wijselijk om de stekker uit Hyper Scape te trekken, en lessen te leren met het oog op toekomstige projecten. Wel, volgens bepaalde bronnen zou Project X (een werktitel nemen we aan) een van die projecten zijn.

Wie niet waagt, niet wint zeggen ze bij Ubisoft en dus zou ook hun tweede in ontwikkeling zijnde battle royale poging een gooi doen naar de centjes van de fans van het genre.

Volgens insider/leaker/kenner/expert Tom Henderson, wie anders, wordt dit nieuwe project ontwikkeld door Ubisoft Bordeaux. Henderson laat weten dat de mensen die hem mailen of hem over de game aanspreken deze omschrijven als “innovatieve en moderne PvP battle arena game”.

Project Q heeft twee spelmodi; “Showdown”, een variant op battle royale bestaande uit vier teams van twee spelers. De tweede modus, genaamd “Battle Zone,” is de Battle Arena-modus van het spel, waar spelers 100 punten moeten halen om te winnen met twee teams van vier spelers. Het doel van Battle Zone is om een gebied op de kaart zo lang mogelijk onder controle te houden, een beetje vergelijkbaar met Call of Duty’s Hardpoint spelmodus schrijft Henderson.

Maar zoals gezegd is niets bevestigd dus we zullen nog even afwachten. Ik word alvast niet wild van het concept.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)