Officieel: Elon Musk neemt Twitter over voor 44 miljard dollar

Twitter

Je ben er fan van of niet, maar Twitter is en blijft een belangrijk sociaal medium. Je kan ons daar uiteraard ook terug vinden onder @pragalicious, maar Elon Musk vindt het platform duidelijk ook belangrijk. Want hij neemt het bedrijf met het blauwe vogeltje over voor maar liefst 44 miljard dollar.

De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de aandeelhouders, die 54,20 dollar per aandeel in cash zullen krijgen. Bovendien moet ook de Amerikaanse overheid hun zegen nog geven over de overname. Naar schatting zou de overname eind dit jaar rond moeten zijn.

Musk wil het sociale platform boven zichzelf laten uitstijgen en wil vooral het vertrouwen van de (niet-)gebruikers herwinnen door onder andere de algoritmes achter de dienst openbaar te maken. Hij wil ook de spam- en retweetbots een halt toe roepen en zo alle mensen authenticeren.

Musk had enkele weken al voor 9% van de aandelen gekocht en zou zo plaats mogen nemen in de raad van bestuur. Die laatsten zagen dit echter niet meer zitten toen Musk een Twitterpoll online gooide met de vraag of het geen goed idee zou zijn om de “w” te verwijderen uit de naam.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.