The House of the Dead: Remake komt deze maand naar Xbox, PS4, PC en Stadia

Recent nog een gerucht en een roddel, maar nu dan toch bevestigd. Een rasechte klassieker met ondoden in de hoofdrol keert binnenkort terug naar het rijk der levenden.

Je mag ze niet onderschatten die oudjes. In lang vervlogen tijden bezorgden ze jong en oud heel wat uren plezier. En dat hun versheidsdatum na al die jaren nog niet verstreken is, dat bewijst ook deze The House of the Dead: Remake.

Forever Entertainment en MegaPixel Studio hebben nu bevestigd dat The House of the Dead: Remake niet alleen naar de PlayStation 4 komt, maar ook naar de Xbox One, pc via Steam, en Google Stadia op 28 april.

The House of the Dead: Remake, sinds 7 april reeds beschikbaar op Nintendo Switch, steekt deze oeroude Sega-arcadeklassieker uit 1996 in een nieuw jasje, inclusief nieuwe graphics en gameplaytweaks voor de moderne consoles en pc.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)