SEGA zou werken aan een reboot van zowel Jet Set Radio als Crazy Taxi zegt Insider

Jet Set Radio (2000) en Crazy Taxi (2000) zijn twee golden oldies die SEGA (en diens Dreamcast) toch wel mee op de kaart hebben gezet. Het zou dan ook een mooi eerbetoon zijn aan beide titels om ze een tweede leven te gunnen in een nieuw tijdperk.

En die kans is niet onbestaande zo blijkt. Volgens een insider zou SEGA denken aan een reboot van zowel Jet Set Radio als Crazy Taxi. Maar geen reboot zoals je zou verwachten…

Volgens Bloomberg zou Sega Sammy Holdings, het moederconcern van SEGA, van plan zijn om de twee klassiekers uit het Dreamcast-tijdperk nieuw leven in te blazen. Maar dit niet als remakes of remasters want Sega Sammy heeft andere plannen.

In plaats van als standalone games voor moderne consoles te releasen, is het de bedoeling dat Jet Set Radio en Crazy Taxi de eerste twee zullen zijn die SEGA’s nieuwe ‘Super Game’-initiatief zullen vertegenwoordigen. Dit betekent dat Sega Sammy free-to-play titels wil uitbrengen die communities kunnen opbouwen op verschillende platformen, die sociale events in het spel kunnen organiseren en die een actieve microtransactiemarkt ondersteunen.

Voorlopig heeft SEGA nog niet gereageerd op de verhalen, maar wat niet is, kan nog komen natuurlijk.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)