Scrat, de sabeltandeekhoorn uit de Ice Age-films, krijgt een waardig afscheid

Dé reden waarom ik fan ben van de Ice Age-films is Scrat, de sabeltandeekhoorn die zijn uiterste best doet om zijn noot te verdienen maar daar door zijn onhandigheid nooit in slaagde. Tot nu…

Elke keer wanneer de Ice Age-films beginnen zit ik al op voorhand stiekem te lachten. Ik vind de ongelukkige Scrat echt geniaal. Het diertje blijft volhouden, en tot het uiterste gaan om “zijn” noot te pakken. Elke keer tevergeefts ocharme. Maar daar komt nu verandering in.

Blue Sky Studios, de computeranimatiestudio achter het overgrote deel van de Ice Age-films, heeft op een hartverwarmende manier afscheid genomen van de wereld die het heeft helpen creëren.

De studio werd immers gesloten als gevolg van een combinatie van corona en Disney’s overname van 20th Century Fox. Als laatste afscheid hebben enkele animatoren van Blue Sky de handen in elkaar geslagen om een ontroerend afscheid van de studio – en de Ice Age-franchise – op hun eigen voorwaarden te produceren. En Scrat datgene te gunnen waar hij heel zijn leven van droomde.

In de laatste dagen van Blue Sky Studios, kwam een klein team van artiesten samen om een laatste shot te maken. Dit shot is een afscheid, een uitzwaai op onze eigen voorwaarden,” schreef het team.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)