Xbox Series X klopt PlayStation 5 voor de tweede maand op rij

Nintendo Xbox PlayStation

Ze zijn daar goed bezig bij Microsoft, en de champagneflessen zullen knallen. Na februari is Microsoft er nu ook in geslaagd om ook in maart beter te doen dan concurrent Sony en diens PS5.

Volgens Games Industry heeft Xbox voor de tweede maand op rij beter gepresteerd dan PlayStation. In maart werden in het Verenigd Koninkrijk in totaal 112.000 spelconsoles verkocht.

Helemaal bovenaan staat Xbox, gevolgd door Nintendo en Sony. Hoewel de verkoop sinds februari met 21% is gestegen, is de totale verkoop nog steeds 46% lager dan vorig jaar, wat veel zegt over de huidige voorraadsituatie.

Xbox lijkt echter te kunnen rekenen op een grotere/snellere toevoer van stock, want de verkoop is in maart met 61% gestegen. Sony kreeg ook een 46% boost in de verkoop, maar hinkt nog steeds ver achter Microsoft en Nintendo als het gaat om de verkoop van PlayStation-consoles.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)