Speedrunner duikt onder de magische 10 minuten-grens voor Elden Ring

Elden Ring

Straffe kerels zijn het! En dan heb ik het niet alleen over gamers die er in slagen om Elden Ring gewoon uit te spelen, maar ook over de speedrunners die mekaar de loef trachten af te steken om de snelste tijd neer te zetten.

Maar volgens mij is er niemand die er zal in slagen dit nieuwe record, neergezet door speedrunner Distortion2, te verbreken. Hij slaagde er als eerste in om onder de magische 10 minuten-grens te duiken, en het spel te finishen in een tijd van 8 minuten en 56 seconden.

Meer nog, de recordtijd is ook om een andere reden historisch. Distortion2’s tijd is nu officieel de snelste tijd voor een speedrun onder alle Souls games van FromSoftware.

Dark Souls 2 was eerder recordhouder met 14 minuten en 20 seconden, gevolgd door de originele Dark Souls met 21 minuten en 10 seconden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)